Om os

Hybengaarden

Sådan fremstiller vi marmelade på Hybengaarden

På Hybengaarden er vi selv med i hele produktionsprocessen og kan dermed stå inde for metode og kvalitet i alle led.
Vores produktion er håndarbejde, og selv om gryderne er store, så er hvert enkelt glas marmelade fremstillet helt, som vor mor gjorde – med kærlighed og omhu. Produktionen planlægges i god tid og altid i overensstemmelse med årstiderne og hvornår den friske frugt og bær er til rådighed.

Råvarerne

En del af råvarerne dyrker vi selv, især hyben og rabarber. Andre råvarer køber vi fra fortrinsvis danske producenter. Danske råvarer er dyrere end udenlandske, men smag og kvalitet er bedre, og lever dermed i højere grad op til vore kvalitetsstandarder. Det er f.eks. friske jordbær, blommer, æbler, blåbær, solbær, ribs, kirsebær og stikkelsbær. Råvaren sorteres, renses og indfryses.

Hybenfrugten skal renses for frø, stilk og blomst. Dette sker i frossen tilstand på vores egen rensemaskine. Samtidig laves hybenfrugten til granulat (frugtskaller) og lægges på lager. 

Kogning

De rensede bær og frugt koges til marmelade, chutney, saft eller andre
specialprodukter. Kogningen sker ved minimum 75 gr i 10 minutter – dog minimum 90 grader ved fremstilling af kirsebærsovs.
Der tilsættes pektin (fortykningsmiddel) og andre ingredienser i henhold til opskriften.

Tapning og lager

Efter kogning fyldes marmelade og andre produkter på glas og flasker. Denne del af processen kræver stor omhu og god hygiejne for at sikre holdbarheden af vores produkter. Efter lukning nedkøles glassene, og der påsættes etiket. Herefter pakkes varerne i kartoner, foliekrympes og sættes på lager klar til forsendelse.

Produktudvikling

I vintermånederne bruger Annette og Henrik meget tid i køkkenet, hvor de tester nye opskrifter og eksperimenterer med smagsvarianter – også gerne i samarbejde med dygtige kokke. Det betyder, at Hybengaardens sortiment hele tiden udvikler og forandrer sig. Vi udvikler også opskrifter i samarbejde med virksomheds-/butikskunder, som køber produkter i deres eget mærke (private label).

Kvalitetskontrol

Vi har et komplet kvalitetsstyringssystem baseret på HACCP principper. Vi udfører egenkontrol på regelmæssig basis, vi rådfører os med en uafhængig fødevarekonsulent, og er naturligvis underlagt kontrol fra Fødevarestyrelsen. Se vores rapporter her.